preskoči na sadržaj

Osnovna škola Augusta Harambašića Zagreb

Login

Turnusi

 

Ovaj tjedan je:

15. studenog - 19. studenog

A smjena

Zadruga Ružmarin

E-dnevnik

Kalendar
« Studeni 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Raspored zvona

Za vrijeme trajanja epidemioloških mjera raspored zvona možete pogledati u okviru Raspored zvona u glavnom izborniku.

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 7. 3. 2019.

Ukupno: 125075
Danas: 3
Novi naslovi u knjižnici

“Enciklopedija tajanstvenih pojava” govori o nesvjesnom, neobjašnjivom, misterioznom, te granicama zbilje i mašte kroz vrelo povijesnih činjenica. Knjiga će vam izazvati trnce i potaknuti maštu, a autorica Judy Allen sakupila je i ponudila intrigantna rješenja za sve neobjašnjene zagonetke i sva neodgovorena pitanja suprotstavljajući razne teorije znanstvenim činjenicama.

Hrvoje Hitrec stvarao je ove priče-legende prateći u kontinuitetu neke važne zgode iz života Hrvata. Ovih 37 legendi donose povijesne zgode iz života Hrvata,  religijske teme, osobito one vezane za materinski kult među Hrvatima te raznovrsne mjesne legende, posebice one iz zagrebačkoga života.

 

U slikovnici Lijepa naša domovino prekrasne ilustracije Marsele Hajdinjak pripovijedaju priču o stihovima hrvatske himne.
Uz prijevode hrvatske himne na pet svjetskih jezika u vrsnim prijevodima Mate Marasa i Viktora Žmegača, nalaze se i notni zapis te tekst o nastanku hrvatske himne. Kroz simbole nacionalne kulture i povijesti ilustriran je značenjski sloj teksta hrvatske himne što ga čini razumljivijim djeci, a simboli su dodatno objašnjeni u legendi uz ilustracije u knjizi.

Kina i Tibet daleke su zemlje o kojima još mnogo toga ne znamo. Taj egzotični svijet približit će nam na najljepši način priče i bajke za djecu u kojima se otkrivaju svakodnevni život, vjerovanja, običaji i tradicija drevne Kine. U ovih devetnaest neobičnih priča upoznat ćete strašnog tigra kojeg nadmudruju pametne šumske životinje, ljepotice, hvastavce i hrabre dječake dobrog srca te njihova djela, čarolije i mudrolije.

Novi roman majstora krimića za djecu i mlade. 

Vjeko je rukometna zvijezda u svojoj školi... Zna to čak i Anja u koju je zaljubljen. Znaju to i njegovi prijatelji. I sve bi bilo ok da se nije pojavio misteriozni neznanac prijetećeg izgleda. Tko je taj Veliki Igrač i što želi od Vjeke i njegovih prijatelja?
Priča o toleranciji i prihvaćanju različitosti opisana kroz igru geometrijslih likova.
Očaravajuće ilustracije Zdenka Bašića magična su kulisa stare ljubavne priče prepričane za vaše najmlađe. Uz književnu baštinu istovremeno će otkriti brojne zanimljivosti o Zagrebu i njegovoj okolici.
Knjiga opisuje kako su zemlja, zrak, vatra i voda oblikovali naš svijet. Knjiga istražuje Zemlju kroz znanost, geografiju, povijest i okoliš. Sve je prikazano s mnoštvom zanimljivosti i prilagođeno uzrastu osnovnoškolaca.

Upoznaj Zagreb zanimljiva je i zabavna knjiga koja će vas s mnoštvom fotografija i duhovitih ilustracija uvjeriti da povijest ne mora biti dosadna, a posjet muzejima može postati uzbudljiva i vesela avantura. Ovaj ne sasvim običan vodič povest će vas u istraživanje grada i iznenaditi s raznovrsnim i malo poznatim podacima i pričama.

Upoznaj Hrvatsku na zanimljiv i zabavan način!
Mnogo toga što nisi znao o Hrvatskoj otkrit ćeš putujući stranicama ove knjige. Naučit ćeš štošta novo i saznati nešto što drugi ne znaju…
Na maštovitim ilustracijama oživjele su ulice najvećih hrvatskih gradova, zanimljivi detalji iz prošlosti, kao i sve ono što Hrvatsku čini privlačnom, posebnom i čudesnom.
Tvoje čudesno putovanje Hrvatskom može početi!

Postoje dobre i ugodne emocije, kao što su sreća, iznenađenje i uzbuđenje, ali i one neugodne, kao što su tuga, ljutnja i frustracija. No jesi li znao da postoje i još mnoge druge emocije o kojima također možemo nešto naučiti?

Što to znači osjećati se bezvoljno? Što znači biti plah?

Dobro je znati kako se osjećamo da bismo znali što učiniti s emocijama kad se one pojave.

Kad si sretan,  uživaj u tome, a kad se osjećaš loše i neugodno, to vjerojatno znači da postoji neki problem koji trebaš riješiti. I bez obzira kako se osjećaš, tvoje emocije pripadaju tebi.

Kako se osjećaš?

U šest knjiga o strojevima, Robotići nas na kreativan način vode i uče o osnovnim načelima uporabe i primjene poluge, klina, vijka, kolotura, kosine i kotača sa osovinom. Robotići su maštoviti kao i svako dijete koje raširenih očiju promatra svijet oko sebe i pokušava odgovoriti na pitanje kako to radi. Svaka knjiga ima i dodatke, neku priču iz davnine povezane sa osnovnim strojevima ili neku odgovarajuću povijesnu crticu. Namijenjene su djeci predškolske i rane školske dobi.

 

 

 

preskoči na navigaciju